Ihmiset kuvastavat hyvin pitkälle ympäristöään. Meillä on omat käyttäymistapamme ja kielemme. Yhtälailla meillä on omat ruokakulttuurimme. Ruokakulttuuriin liittyy lukuisia asioita; sosiaalisuus, ruoan arvostus, raaka-aineet, ruokailuajat, syömistottumukset jne. Suomessa ruokakulttuuri on aliarvostettu ja väheksytty tekijä ihmisten terveydessä. Omien juurien vaaliminen on tärkeä osa ihmisen elämää, kaikkea ei kannata lainata toisilta. 

Tuntuu välillä siltä, että meidän ruokakulttuurissamme itse ruoan arvostus jää muiden asioiden alle. Ruoka ei ole enää aitoja tuotteita ja raaka-aineita vaan pitkälle vietyjä terveystuotteita. Aivan kuin ruokavaliossa ei saisi olla mitään epäterveellistä. Jos syöt täysrasvaista juustoa päivittäin, syöt väärin. Runsas osa suomalaisista miehistä pitää ruokaa mättönä, jota syödään jotta pysytään hengissä. Kun taas naiset painivat painonsa kanssa ja taistelevat kiusaustensa kanssa.  

Eikö olisi syytä antaa enemmän arvostusta ruokakulttuurille ja vähentää terveys paasauksen roolia.

-Tomi-